Fertilitet

Hvis du kæmper med infertilitet, kan den månedlige skuffelse over ikke at blive gravid være meget stressende og overvældende. Det kan få dig til at ville handle på det selv og derfor er du sikkert landet her hos mig. Heldigvis er der en hel del, du selv kan gøre for at booste fertiliteten – og jeg kan hjælpe dig på vej.

Akupunktur og en række livsstilsændringer kan give din fertilitet et boost enten alene eller i kombination med IVF , IUI eller gennem medicin, der fremkalder ægløsning.

“Jeg vil bare sige tusind tak for din kompetente vejledning og
akupunktur. Jeg er sikker på, at det er derfor jeg står med en positiv
graviditetstest nu efter 3 måneder med dine behandlinger. Dit varme væsen har gjort mig så tryg og givet mig troen på at det nok skulle lykkes for os at blive forældre”
– Carina Gregersen, 32 år.

Flere studier har påvist at akupunktur har en særdeles positiv effektiv når det kommer til at hjælpe en graviditet på vej. Du kan læse mere om studierne HER

BOOK TID TIL AKUPUNKTUR I EGET HJEM

At arbejde målrettet med din mentalitet i kombination med akupunktur, kan i høj grad
skubbe dig i den rigtige retning, så du opnår en bedre balance i din cyklus
samt booste din fertilitet. 

Gode råde til at booste fertiliteten:

 • Sørg for at få/bibeholde en sund vægt – hvorfor?
  • Overvægt eller fedme kan få nogen til at producere for meget østrogen, hvilket kan forstyrre ægløsningen, og undervægt kan få kroppen til at stoppe med at lave østrogen, hvilket også kan påvirke ægløsningen.
 • Motioner på et moderat niveau – hvorfor?
  • Moderat træning har vist sig at forbedre både den kvindelige og mandlige fertilitet. En undersøgelse af over 4.000 kvinder i Norge viste at bevægelse i op til tre timer om ugen hjalp med at regulere menstruationscyklusser og forbedre fertiliteten. Derimod har det vist at for intenst træning er forbundet med et fald i fertiliteten.
 • Undgå tobak og for meget alkohol – hvorfor?
  • Både tobak og alkohol kan have en negativ indvirkning på fertiliteten. Flere kliniske undersøgelser har fundet frem til, at rygning er forbundet med nedsat fertilitet. Deslige er et øget niveau af alkoholforbrug er forbundet med nedsat fertilitet hos både mænd og kvinder.
 • Overvej at tage vitaminsupplement – hvorfor?
  • Hvis du mangler visse vitaminer, kan det forstyrre ægløsningen. En undersøgelse fra 2008 viste, at ufrivillig infertilitet kan undgås 20 % af tiden, hvis kvinder tager et multivitamin mindst tre gange om ugen. Derudover har forskningsstudier fundet ud af, at B-vitaminer som vitamin B1, B2, B6, B12, folinsyre og niacin er omvendt beslægtede med ovulatorisk infertilitet – så en mangel kan være korreleret med infertilitet. Mænd kan med fordel tage fiskeolie, da det øger sædkvaliteten markant set over en periode på 3 måneder.
 • Undgå stress – hvorfor?
  • Det tyder på at der kan at være en sammenhæng mellem stress og infertilitet, men der er ikke et væld af forskning, der indikerer, hvorfor det er. Mange fagpersoner mener at infertilitet bestemt er en kilde til stress, men hvordan stress forårsager infertilitet er mindre klart. Akupunktur, mindfulness og kognitiv adfærdsterapi (CBT) kan være effektiv her og er meget underudnyttet af mennesker med fertilitetsudfordringer.

“Tak for din inspiration! Jeg har virkelig mod og lyst til at arbejde
videre med min krop go sind nu. Min længe ventede menstruation kom som nævnt to uger efter jeg
begyndte på dine behandlinger og jeg kan mærke, at min krop (og tanker) er kommet i
en meget bedre balance”
– Nanna Olivia Kofoed.

BOOK TID TIL AKUPUNKTUR I EGET HJEM