Privat fødselsforberedelse

Privat fødselsforberedelse

Skab selv forudsætningerne for en god og tryg fødsel. Hos Babymave.dk kan du lære konkrete teknikker, så du og din partner får en tryg fødsel.

Mine kunder spørger mig ofte “Helt ærligt Marie – er det virkelig nødvendigt at forberede sig på fødslen?” Og grunden til de spørger er at de gravide tit har fået en eller flere af følgende at vide:

  • “Kvinder har født i 1000 år – så kan du også gøre det uden at skulle forberede dig”
  • “Det er spild af tid at forberede dig på fødslen for den bliver aldrig som du havde forventet”
  • “I vores familie er der kun gode fødsler så det er unødvendigt at forberede sig på fødselsteknikker”

Og ja kvinder har født i 1000 år og ofte bliver fødslen ikke helt som planlagt, men ingen fortæller noget om hvordan oplevelsen med fødslen har været ej heller hvordan de har det efter fødslen.

I mit arbejde som jordemoder på fødegangen ser jeg rigtig mange forskellige fødsler, men én ting ser jeg ofte gå igen. De kvinder, der kommer ind på fødegangen med en god fødselsforberedelse i bagagen, går sjældent i panik og de tackler deres veer – uanset om det er en gennemsnitligt spontan fødsel, langvarig fødsel, en fødsel fyldt med stormveer eller en fødsel der ender i akut kejsersnit – på en kontrolleret måde med deres vejrtrækning og afspændingsteknikker. En fremgangsmåde, der gør kvinderne i stand til at være mere tilstede i kroppen og arbejde med kroppen i stedet for at modarbejde de gode fødeveer.

Så hvorfor ikke selv tage kontrol over det du kan under en fødsel?

Når jeg fødselsforbereder mine gravide kunder lærer jeg dem, hvordan de kan tackle ve-smerter og den panik, der kan opstå under en fødsel. Dette er netop vigtigt for både dig og din partner, så I kommer ud på den anden side med en god fødselsoplevelse.

Dette oplevede mine kunder Freja og Joans, som fik fødselsforberedelse for første gang:

“Kære Marie
Så fik jeg endelig tid til at skrive til dig. Den 29/12 kl 6.31 kom vores Vigga til verden 3970g og 53 cm – vi er så forelsket i hende! ♥️ Vandet gik fredag aften og veerne kom kort tid efter. Jeg kunne godt være i veerne – Jonas hjalp mig med akupressur. Det hjalp meget! Da veerne begyndte at tage mere til tog vi ind på hospitalet. Jeg var allerede åbnet 6 cm. Især vejrtrækningen mig meget! Vores søde jordemoder roste både mig og Jonas for vores samarbejde  Da jeg kom til pressefasen følte jeg ikke jeg kunne presse hende ud og efter lang tids arbejde endte jeg med at få en kop. Jeg blev skræmt men jeg kunne være i det 
“Lille “ Vigga var ude efter en 8 timers fødsel  Vi vil bare sige tusind TAK for din hjælp både til fødselsforberedelse og fødselsmodning – vi følte os trygge hele vejen igennem. Vi er så taknemmelige ♥️
Knus fra Jonas og Freja”

Fordelen ved, at jeg kommer hjem til dig og afholder privat fødselsforberedelse er, at jeg har altid fokus på jeres fødsel. Fordi fødselsforberedelsen foregår hos jer privat, får vi skabt trygge rammer, og samtidigt giver rolige og afslappede forhold under fødselsforberedelsen.

En fødsel er groft sagt delt op i 4 hovedfaser og vi vil i fællesskab gennemgå faserne i kombination af hvilken vejrtrækning og type smertelindring, der er fordelagtigt i hver fase. Når veerne er mest intense og det kn være svært at holde fokus kan du med stor del benytte dig af den afspænding og visualiseringteknik vi gennemgår sammen.

Din partner/fødselshjælper har en kæmpe indflydelse på din opfattelse af fødslen og har en enorm effekt på din håndtering af veerne. Derfor vil jeg lære partneren nyttige akupressur-punkter og rebozo-teknikker, der kan være utrolig smertelindrende for dig under fødslen. Alt dette i kombination vil give jer en bedre forståelse af den kommende fødsel, og skabe en tryghed, der giver jer følelsen af at være godt klædt på til fødslen når den går i gang. Uanset hvordan fødslen forløber, kan I sammen gøre den til et af de mest fantasiske øjeblikke i  jeres liv.

Tiden efter fødslen er desværre ofte en lidt overset fase. Amning, barselbesøg, blødning og eventuelle bristninger kan fylde meget, hvis du ikke er forberedt på de udfordringer, der ofte kan opstå. Derfor vil jeg altid afslutningsvis i fødselsforberedelse sørge  for at klæde jer på til den kommende barselstid.

Driller amning når I er hjemvendt fra hospitalet, tilbyder jeg ammebesøg efter fødslen. Du kan læse mere om ammebesøg her.

Sammen vil vi skabe det bedste forløb for dig og din partner. Det er mit ønske med denne fødselsforberedelse, at I føler jer godt klædt på med brugbare teknikker, så I sammen går styrket og trygge ind i den kommende fødsel.

BOOK HER – 3 timers privat fødselsforberedelse i eget hjem Pris 2500 kr.

Min mand og jeg har haft fødselsforberedelse for par i dag, og vi er så taknemmelige og glade for det Marie har lært os og gennemgået med os. Nu er vi klædt på med gode redskaber, og føler os klar. Marie er rigtig sød og behagelig, og vi vil give vores varmeste anbefalinger. Vi kunne sagtens finde på at kontakte Marie, hvis vi får behov for hjælp til f.eks. amning. Tak for det hele! – Stina Fjeldsted Nielsen”