Rebozo-hva’ for noget?

Første gang jeg hører ordet Rebozo er midt under fødslen af mit første barn. Han havde ligget skævt i mit bækken og min fødsel havde haft meget lidt fremgang i 7 timer. Min fantastiske jordemoder siger så “Marie, må jeg ikke prøve at lave noget rebozo på dig?” Rebozo-hva’ for noget, tænker jeg, men på det tidspunkt i min fødsel er jeg nærmest frisk på hvad som helst.
Min jordemoder finder et kæmpe klæde frem, får mig ned i albue/knæ-leje på sengen og får viklet det her klæde rundt om min mave og hofter. “Sig til mig, når du får en ve, Marie”, og inden hun når at sige sætningen færdig får jeg råbt “NU!” Og så begynder min jordemoder ellers at ryste min mave og hofter for fuld skrue med det store tørklæde. WAUW, hvor var det rart. Det lyder banalt, men det var VIRKELIG rart og smertelindrende. Min jordemoder arbejder – altså sådan virkelig arbejder – hårdt i 20 min. og får rystet mig godt igennem. Hun og min mand får efterfølgende bakset mig ned på hug, og så skal jeg ellers love for, at der kom fut i min fødsel. Min jordemoders hårde arbejde havde givet potte. Min søn var angiveligt gledet rigtigt ned i mit bækken nu. Mine veer begyndte at have bedre effekt og under en time senere fik jeg presseveer og ud kom vores vidunderlige søn.

Rebozo er et spansk ord for ”sjal”. Rebozo’en stammer fra Mexico, hvor det er blevet brugt gennem flere århundrede. Rebozo’en bruges som forlængelse af hænderne til at massere, strække og vugge din krop. Den bruges til at løsne spændinger dybt inde i din krop og hjælper dit barn, så han/hun lægger sig optimalt med hovedet i dit bækken.

Allerede fra første trimester kan du som gravid opleve bækkengener eller muskelspændinger i lænd og nakke og senere i graviditeten kan muskler omkring den voksende livmoder give gener. Her er rebozo’en helt fantastisk til at afhjælpe.

Til Babymave´s fødselsforberedelse for par bliver du og din partner undervist i rebozo-teknikker, som I kan drage stor fordel af under både graviditeten og fødslen.

Mine rebozo-øveleser er også altid en del af min personlige træning til gravide.